main logo
561

Oficial UE: Cazul Caracal a întristat și a șocat întreaga Europă

Tragedia de la Caracal, România, continuă să provoace reacţii în Europa, iar cea mai recentă vine din partea preşedintelui Parlamentului European.

Oficial UE: Cazul Caracal a întristat și a șocat întreaga Europă

David Sassoli, a scris pe o rețea socială despre cazul Alexandrei Măceșanu, care „a întristat și șocat întreaga Europă”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Apelul zadarnic al Alexandrei Măceşanu către serviciile de urgenţă a întristat şi şocat întreaga Europă. Mai multe politici eficiente împotriva uciderii femeilor şi violenţei împotriva femeilor trebuie să fie o prioritate în eforturile noastre politice şi instituţionale”, a scris David Sassoli, într-un mesaj pe Twitter.

La 24 iulie curent, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, România, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Anchetatorii au găsit, la perchezițiile făcute la domiciliul lui Gheorghe Dincă, suspectul din Caracal bănuit că ar fi ucis-o pe tânăra Alexandra Măceanu, un butoi metalic cu cenușă în care, prin cernere, au fost descoperite mai multe fragmente de oase calcinate și 21 bucăți dinți de natură umană.

Bărbatul a recunoscut, la audieri, că a omorât-o pe fată imediat ce și-a dat seama că aceasta sunase după ajutor.

Expertiza ADN a confirmat că oasele găsite aparțin Alexandrei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării