main logo
531

Oficial turc: Trupul jurnalistului Khashoggi a fost distrus în acid

Un oficial turc a declarat pentru Washington Post că trupul jurnalistului Jamal Khashoggi a fost distrus în acid.

Oficial turc: Trupul jurnalistului Khashoggi a fost distrus în acid

S-ar fi întâmplat în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul sau la reşedinţa din apropiere a consulului general saudit, relatează cotidianul turc Hurryet.

După mai multe săptămâni în care a negat faptul că ar avea cunoştinţă de acest caz, Arabia Saudită a recunoscut pe 25 octombrie că jurnalistul a căzut victimă unei crime cu premeditare şi a arestat 18 persoane, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Vizita procurorului Arabiei Saudite Saud al-Mojeb la Istanbul "s-a încheiat fără rezultate concrete" pe 31 octombrie, potrivit oficialilor turci, întrebarea despre locul unde se află corpul lui Khashoggi rămânând fără răspuns.

 Un înalt oficial turc, care a vorbit cu Washington Post, cu condiţia anonimatului a afirmat că dovezile biologice descoperite în grădina consulatului susţin teoria că trupul lui Khashoggi a fost aruncat aproape de locul unde a fost ucis şi dezmembrat.

"Corpul lui Khashoggi nu avea nevoie să fie îngropat", a declarat oficialul.

Într-o declaraţie de presă scrisă pe 31 octombrie, biroul procurorului-şef din Istanbul a remarcat că omologii lor din Arabia Saudită au respins rapoartele anterioare care indicau că un "colaborator local" a dispărut corpul lui Khashoggi după ce fusese trimis într-un covor.

 "Procurorul saudit care a vizitat Istanbulul a închis cazul în loc să lase o luminiţă aprinsă ", scria editorialistul cotidianului Hürriyet, Abdulkadir Selvi, pe 1 noiembrie.

 Khashoggi, cronicarul cotidianului The Washington Post şi un critic al conducătorului de facto al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a fost ucis în interiorul consulatului pe 2 octombrie, după ce a intrat în sediu pentru a obţine documentele necesare pentru a se căsători.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării