main logo
625

Oficial: Poroșenko candidează la alegerile prezidențiale din Ucraina

Actualul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko a anunțat că va candida pentru al doilea mandat.

Oficial: Poroșenko candidează la alegerile prezidențiale din UcrainaOficial: Poroșenko candidează la alegerile prezidențiale din Ucraina

Despre participarea sa la campania electorală din 2019, Poroșenko a anunțat pe 29 ianuarie, în cadrul forumului „De la Krut la Bruxelles, mergem pe drumul nostru", anunță pravda.com.ua.

„Sentimentul de profundă responsabilitate față de țară, față de contemporani, generațiile anterioare și viitoare ale ucrainenilor m-a determinat să decid să candidez pentru al doilea mandat la funcția de președinte al Ucrainei”, a spus Poroșenko, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Președintele ucrainean a menționat că „solicită alegătorilor un mandat pentru a asigura ireversibilitatea integrării europene și euro-atlantice, independența Ucrainei”.

El a precizat că în activitatea sa prezidențială „are cu ce se mândri și de ce să-și ceară iertare”, dar nu dorește să se oprească la jumătatea dezvoltării statului.

„Încheind acești cinci ani, voi începe din nou pentru a păstra cursul strategic către Uniunea Europeană și NATO, cursul de transformare a Ucrainei într-o mare țară de succes a oamenilor fericiți”, a declarat Poroșenco.

Alegerile prezidențiale din Ucraina se vor desfășura în martie 2019, au anunțat oficial că vor candida actorul Vladimir Zelenski și Iulia Timoșenko.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării