main logo
624

Oficial: Două stații de pompare saudite au fost atacate de drone

Două stații de pompare a petrolului din Arabia Saudită au fost atacate de drone, a anunțat un oficial de la Riad. Incidentul vine la două zile după ce două petroliere saudite au fost ”sabotate” în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

Oficial: Două stații de pompare saudite au fost atacate de drone

Un atac cu drone asupra a două stații de pompare a petrolului a declanșat un incendiu, dar nu a întrerupt activitatea, a anunțat ministrul Energiei, Industriei și Resurselor Minerale Khalid bin Al-Falih, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Stațiile deservesc o conductă importantă care transportă petrolul din câmpurile estice spre portul Yanbu.

Anunțul cu privire la incidente vine la puțin timp după ce rebelii Houthi, din Yemen, susținuți de Iran, au avertizat că au lovit mai multe ținte saudite.

Prețul petrolului era în creștere imediat după atac.

Cu doar două zile în urmă, două nave petroliere saudite, dar și alte două vase sub pavilioane norvegian și al Emiratelor Arabe Unite, au fost ”sabotate” de autori necunoscuți.

Petroliere sabotate aproape de coasta Emiratelor, într-un moment exploziv în regiune

O analiză preliminară a SUA a concluzionat că atacul care a vizat navele ar fi fost opera Iranului, scrie Wall Street Journal.

Tensiunile sunt mari în regiunea vitală pentru producerea și transportul petrolului, către consumatori din întreaga lume.

Asta după ce SUA au ridicat nivelul presiunilor asupra Iranului, inclusiv prin trimiterea unui grup naval de luptă și a unei baterii de rachete.

SUA au avertizat de altfel că au informații clare cum că Iranul reprezintă o amenințare asupra forțelor americane și a traficului maritim din regiune. Iranul a negat în mod repetat afirmațiile SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării