main logo
1622

Odiseea lui Ceaus nu s-a terminat: SBU refuză să îl predea Biroului Anticorupție

Avocații fostului judecător Mikola Ceaus reclamă că nu au acces la clientul său.

Odiseea lui Ceaus: SBU refuză să îl predea Biroului Anticorupție

Oamenii legii din Ucraina nu au spus până în prezent în care instituție este fostul magistrat. Fostul judecător, răpit din Republica Moldova în aprilie 2021, a fost găsit în pantaloni scurți și desculț în satul Mazurovka din regiunea Vinița, Ucraina, transmite Știri.md cu referire la Anticoruptie.md.

Avocatul lui Mikola Ceaus, Vișniovîi, a declarat pentru Ukrainskaia Pravda că nu este lăsat să vorbească cu clientul său. „Fac tot ce le stă în puteri pentru a exclude contactele cu el”, a spus el.

Serviciul de Securitate al Ucrainei, SBU, nu a confirmat că Ceaus este sub supravegherea sa. 

La rândul său, Biroul de combatere a corupției, NABU, a făcut public un film „cu efect”, dar de asemenea nu a confirmat că l-a reținut pe Ceaus, de altfel, a informat că nici nu l-a văzut în general.

După spusele lui Vișniovîi, dacă SBU și NABU, intenționează să înceapă acțiuni procesuale, sunt obligate să anunțe avocații stabiliți prin contract. Acesta presupune că asupra lui Ceas vor fi făcute presiuni să renunțe la serviciile avocaților contractați de soția sa: 

„Acest fapt poate să fie legat cu caracterul specific al acestui dosar”.

Amintim că la 30 iulie, fostul judecător Ceaus, răpit în aprilie 2021 din Chișinău, a fost găsit în satul Mazurovka, regiunea Vinița. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării