main logo
656

Odesa: Proprietarul hotelului în care au ars 9 persoane a fost reținut

Oamenii legii din Odesa l-au reținut pe patronul hotelului „Tokyo Star”, unde incendiul din noaptea de vineri spre sâmbătă a ucis nouă persoane.

Odesa: Proprietarul hotelului în care au ars 9 persoane a fost reținut

În afara proprietarului Vadim Ciornîi, poliția a mai reținut trei persoane, transmite Unian, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a făcut percheziții la hotelul în care a izbucnit incendiul, dar și la hotelul „Zirka”, care aparține aceluiași om de afaceri, de unde a ridicat mai multe acte. 

Potrivit presei din țara vecină, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că răspunderea pentru incendiu rămâne pe umerii patronului. La rândul său, acesta a declarat că e gata să răspundă în fața legii, dacă vina sa va fi demonstrată.

De menționat că după incendiul în care au murit nouă oameni și alții nouă au fost spitalizați, la hotel au avut loc mai multe percheziții. SBU a ridicat acte de la recepție, a verificat camerele de hotel și apartamentul patronului. 

La rândul lor, angajații hotelului au povestit că incendiul a început de jos, în camera de spălare a rufelor. De acolo, focul s-a extins rapid până la etajele de sus ale hotelului. 

Din start, oamenii legii cercetau trei variante ale cauzei incendiului, printre ele fiind și incendierea intenționată pentru a ascunde un omor. Versiunea a fost însă eliminată după autopsia victimelor.

Într-un final, poliția cercetează versiunile de scurtcircuit, reparația necalitativă și incendierea neintenționată. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării