main logo
400

Obama, despre verdictul în cazul lui Floyd: Americanii de culoare sunt tratați diferit

Barack Obama a salutat verdictul juraților din procesul lui Derek Chauvin, în urma căruia fostul polițist a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare.

Obama, despre cazul Floyd: Americanii de culoare sunt tratați diferit

Într-o postare pe Twitter, fostul președinte al Statelor Unite spune că juriul „a luat decizia corectă” dar că este nevoie de mult mai mult pentru a stabili dreptatea adevărată, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

„Pentru a face dreptate cu adevărat trebuie să recunoaștem că americanii de culoare sunt tratați diferit în fiecare zi. Este nevoie să recunoaștem că milioane dintre noi, prieteni, familie și concetățeni trăiesc cu teama că următoarea lor întâlnire cu poliția ar putea să fie și ultima.

Este nevoie ca noi toți să lucrăm din greu pentru a face ca America pe care o cunoaștem să semene mai mult cu America în care credem.

Deși verdictul de astăzi este un pas necesar spre progres, este departe de a fi suficient. Nu putem să ne oprim”, a transmis fostul președinte american într-un comunicat atașat într-o postare pe Twitter.

Derek Chauvin, fostul polițist care a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd timp de peste 9 minute, a fost găsit vinovat de crimă și urmează să fie condamnat la închisoare.

Sentința sa urmează să fie stabilită în săptămânile care urmează, însă conform legislației și codului penal în vigoare în statul Minnesota, Chauvin ar putea să primească o sentință de 40 de ani de închisoare maximum și 12 ani și jumătate minimum.

Uciderea lui George Floyd a provocat un val de furie în toată America și a dus la proteste masive în zeci de orașe americane și în mari metropole din toată lumea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării