main logo
967

O ursoaică execută pedeapsa de închisoare pe viaţă într-un penitenciar

O ursoaică își execută condamnarea la închisoare pe viață într-un penitenciar, alături de peste 700 de deținuți.

O ursoaică execută pedeapsa de închisoare pe viaţă într-un penitenciarO ursoaică execută pedeapsa de închisoare pe viaţă într-un penitenciar

Cazul bizar a fost raportat în Kazahstan, unde justiția a decis că ursoaica trebuie să fie pedepsită întocmai ca oamenii, transmite Știri.md cu referire la observator.tv.

Închisoarea din Kostanay, Kazahstan, are 730 de deținuți. Toți sunt considerați drept infractori periculoși, inclusiv criminali, care au pedepse de minim 25 de ani de închisoare.

Un singur deținut însă e condamnat pe viață, iar, surprinzător, acela nu e om: Ekaterina sau Katya este o ursoaică adusă să-și ispășească pedeapsa întocmai ca oamenii.

Katya este deja de 15 ani în celula închisorii Kostanay. A fost încarcerată acolo după ce a fost condamnată pentru două atacuri asupra oamenilor. Dar directorul închisorii spune că deja, după atâția ani petrecuți după gratiile închisorii, ursoaica nu mai e așa de periculoasă.

”E prietenoasă, nu e deloc agresivă. Ceilalți deținuți o vizitează. S-a trezit din hibernare în urmă cu o lună și acum se simte bine, aleargă, sare”, povestește Alsan Medybayev.

Spre deosebire de ceilalți deținuți, ursoaica e singura care are piscină în celulă. Katya e însă și singura care nu beneficiază de vizite conjugale.

”Din păcate, nu-i putem aduce un urs pentru împerechere. Dacă am putea apela la inseminare artificială...”, spune adjunctul închisorii, Azamat Gapbasov.

Ursoaica a devenit simbolul închisorii din Kazahstan. Chiar în curtea penitenciarului, i s-a ridicat și o statuie. Katya și-a primit condamnarea în 2004. Pe atunci avea 7 ani și se afla într-o colonie din Bela Yurta. Era ținută acolo într-o cușcă, după ce un dresor de circ a abandonat-o, încă de când era pui, spune Daily Mail.

Urs condamnat la închisoare pe viaţă

Sentinţa acesteia a avut loc după ce a rănit două persoane, în cazuri diferite.

Prima persoană atacată de Katya a fost un băiat de 11 ani care stătea la Belaya Yurta pentru un concurs de kickboxing. Încerca să hrănească ursoaica când a fost prins de picior.

A doua persoană care a fost atacată a fost un bărbat beat, în vârstă de 28 de ani care voia "să dea noroc" cu Katya. El a fost avertizat de oameni de pericol, dar a ales să ignore.

Pentru că în regiune nu exista grădină zoologică, a fost condamnată pe viață la închisoare, pentru a fi încarcerată la Kostanay.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării