393
0
O țară vrea să-ți schimbe capitala din cauza inundațiilor și traficului
393
0

Preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, a declarat marţi că guvernul său este hotărât în legătură cu intenţia de a muta capitala ţării de la Jakarta, oraş care se scufundă şi care este sufocat de trafic, relatează DPA.

Joko a spus că a efectuat o vizită pe partea indoneziană a Insulei Borneo pentru a inspecta un potenţial loc pentru noua capitală, transmite Știri.md cu referire la Aferpres.ro.

"Guvernul este hotărât în privinţa relocării capitalei ţării", a scris Joko pe contul său oficial de Twitter.

"Începând de anul trecut, Agenţia Naţională pentru Dezvoltare a efectuat un studiu asupra aspectelor economice, socio-politice şi de mediu ale planului", a spus el.

Joko a mai spus că există trei potenţiale locuri care ar putea fi folosite pentru a dezvolta noua capitală, dar nu a detaliat.

Oraşul Palangkaraya din Borneo este favorit să devină viitoarea capitală, experţii considerând că, spre deosebire de alte părţi din Indonezia, este ferit de cutremure şi de erupţii vulcanice.

Ministrul Dezvoltării, Bambang Brodjonegoro, a declarat săptămâna trecută că o astfel de mutare ar putea dura până la 10 ani şi ar putea costa până la 33 de miliarde de dolari.

Guvernul a invocat ca motive principale ale mutării blocajele în trafic, inundaţiile frecvente şi scufundarea rapidă a terenului.

Aproximativ 40% din suprafaţa Jakartei, o metropolă cu 10 milioane de locuitori, este acum sub nivelul mării.

Zona metropolitană extinsă, care include şi oraşele satelit ale capitalei, ajunge la o populaţie de 30 de milioane de locuitori.

Conform guvernului, pierderile economice cauzate de blocajele în trafic sunt estimate la şapte miliarde de dolari anual.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter