main logo
1567

O țară se așteaptă la 400.000 de nașteri în plus din cauza epidemiei

Indonezia ar putea cunoaşte un „baby boom” cu peste 400.000 de naşteri suplimentare ca urmare a măsurilor de izolare aflate în vigoare care limitează accesul la contraceptive, a declarat marţi agenţia naţională responsabilă cu planificarea familială.

O țară se așteaptă la 400.000 de nașteri în plus din cauza epidemieiFoto: descopera.ro

Micile clinici au fost nevoite să se închidă, iar medicii au afirmat că au primit mai puţini pacienţi după ce arhipelagul din Asia de Sud-Est a implementat măsuri de izolare parţială pentru a opri epidemia de coronavirus, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

În aceste condiţii, accesul la contraceptive şi consultaţiile de planificare familială au devenit mai dificile, a spus agenţia.

„Mulţi oameni se supun directivelor guvernamentale şi stau acasă, cu excepţia situaţiilor de urgenţă. Şi cred că pentru mulţi contracepţia nu este considerată o situaţie de urgenţă”, a declarat Hasto Wardoyo, şeful serviciului indonezian de planificare familială şi pentru populaţie (BKKBN).

La începutul anului viitor, Indonezia, a patra ţară ca populaţie din lume, ar putea avea 420.000 de copii în plus faţă decât se aştepta, conform calculelor BKKBN.

Agenţia responsabilă cu planificarea familială estimează că circa 10% din publicul său nu mai are acces la mijloacele de control al naşterilor şi se aşteaptă la o creştere a numărului acestora în raport cu cei 4,8 milioane de bebeluşi care se nasc în medie în fiecare an în Indonezia, o ţară cu peste 260 de milioane de locuitori.

Agenţia a afirmat că a trimis personal din uşă în uşă pentru a furniza mijloace de contracepţie celor care doresc acest lucru.

În Indonezia, 95% dintre cei care folosesc contraceptive sunt femei, în timp ce foarte puţini bărbaţi folosesc prezervative, a mai spus agenţia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării