20 aug, 2019 18:37
505
0
O tânără violată, acuzată că și-a ucis copilul rezultat după agresiune
20 aug, 2019 18:37
505
0

O tânără, victimă a unui viol, care a fost suspectată că a avortat copilul rezultat în urma agresiunii sexuale și acuzată de crimă a fost achitată de instanță, în urma unui proces care a atras atenția presei internaționale asupra legilor stricte din El Salvador.

Evelyn Beatriz Hernandez, acum în vârstă de 21 de ani, a fost condamnată la 30 de ani de închisoare, din care a executat 33 de luni, însă, în februarie, procesul a fost luat de la capăt, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

De data aceasta, procurorii au cerut 40 de ani de detenție.

Acum, un judecător a spus că nu există dovezi că Evelyn Beatriz Hernandez și-a ucis copilul care a fost descoperit într-o fosă septică.

El Salvador are una din cele mai stricte legi antiavort din lume. Avortul este ilegal în orice situație și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 8 ani. 

Dar în multe situații, inclusiv în cazul Evelynei, acuzația este schimbată în omor deosebit de grav, care vine cu o sentință de cel puțin 30 de ani de închisoare.

Evelyn a fost acuzată de omor deosebit de grav, după ce și-ar fi ucis bebelușul în 2016. Tânăra a fost violată și nu și-a dat seama că a rămas însărcinată. 

Pe 6 aprilie 2016 a avut dureri violente de burtă și s-a dus la toaletă. Pentru că sângera abundent, mama ei a dus-o la spital, unde medicii au constatat că născuse.

Inițial, a fost acuzată că și-a indus avortul, dar, până la urmă, instanța a apreciat că este nevinovată și a fost eliberată.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter