main logo
894

O tânără riscă 20 de ani după gratii, după ce a născut copilul violatorului ei

Victima unui viol din El Salvador riscă 20 de ani de închisoare, fiind acuzată de tentativă de crimă, după ce a dat naștere copilului abuzatorului într-o latrină.

Riscă 20 de ani după gratii, după ce a născut copilul violatorului ei

Imelda Cortez, de 20 de ani, care provine dintr-o familie săracă din satul San Miguel, a fost arestată în aprilie 2017, într-un caz care subliniază rigiditatea legilor privind avortul din țară, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Ea a născut o fetiță după ce a fost violată de tatăl vitreg, relatează Guardian.

Cortez a fost dusă de urgență la spital după ce mama ei a găsit-o în stare gravă, cu dureri și sângerări puternice. Medicul a suspectat un avort și a sesizat poliția. Ofițerii, însă, i-au găsit copilul în viață, perfect sănătos.

Cortez a fost abuzată sexual de tatăl ei vitreg, de 70 de ani, încă de la vârsta de 12 ani și a spus că nu știa că era însărcinată. 

Copilul a supraviețuit, dar Cortez a fost acuzată că a încercat să-l ucidă. I s-a refuzat cauțiunea și a fost trimisă la închisoare la o săptămână după externare.

„Este cea mai extremă și scandaloasă nedreptate făcută împotriva unei femei!”, a spus Bertha María Deleón, unul dintre avocații apărării. “Statul a încălcat în mod repetat drepturile Imeldei ca victimă; ea este profund afectată, dar a refuzat asistența psihologică”, a mai spus Deleón.

Avortul este ilegal în toate circumstanțele din El Salvador, iar interzicerea totală a pus multe femei în situații imposibile.

În timp ce era în spital, Imelda a fost vizitată de tatăl ei vitreg, care a amenințat-o cu moartea în cazul în care l-ar fi reclamat pentru viol. Amenințările au fost auzite și de o asistentă, c are a sunat la poliție.

La început, procurorii au acuzat-o pe Cortez că a inventat abuzul pentru a-și justifica ”crima”, până când un test ADN a confirmat paternitatea copilului. Tatăl ei vitreg încă nu a fost pus sub acuzare.

Procesul penal împotriva Imeldei Cortez începe pe 12 noiembrie, iar decizia finală ar putea fi luată într-o săptămână.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării