main logo
1837

O stradă dintr-un oraș din România s-a surpat și s-a prăbușit

Autorităţile au dispus, joi, evacuarea preventivă a 20 de persoane după prăbuşirea unei străzi din oraşul Slănic pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri.

O stradă dintr-un oraș din România s-a surpat și s-a prăbușitFoto: Departamentul pentru Situații de Urgență/Facebook

Stradă surpată la Slănic/ Prahova: Au fost montaţi martori pentru monitorizarea mişcării terenului din zonă, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Prefectura Prahova anunţă, joi, că în zona în care o stradă s-a surpat în oraşul Slănic au fost montaţi martori pentru a se verifica mişcarea terenului. Potrivit acesteia, în cadrul şedinţei au fost discutate aspecte ce ţin de eventuala adăpostire a persoanelor evacuate din cele două blocuri aflate în proximitate, dar şi convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, experţi în domeniu sunt în deplasare spre zona afectată, urmând să fie făcute evaluări în vederea identificării motivului tasării terenului

Intervenţia este în dinamică.

UPDATE ORA 14.50 Stradă surpată la Slănic/Primarul: Aşteptăm specialiştii de la Bucureşti să ne spună ce se întâmplă

Primarul din Slănic, Costea Daneluş, a declarat, joi, că aşteaptă ca la faţa locului, unde a avut loc alunecarea de teren, să ajungă specialişti de la Bucureşti, care să se pronunţe cu privire la incident.

"Voi convoca comitetul local pentru situaţii de urgenţă, am vorbit cu proprietarii de la bloc, amiabil, vom căuta să le găsim un spaţiu, dacă ei nu au unde să stea, pe la vecini, pe la prieteni. Aşteptăm specialiştii de la Bucureşti să ne spună ce se întâmplă. Aşteptăm specialiştii care sunt în geologie să ne dea verdictul", a spus Costea Daneluş, care a adăugat că nu se ştie la acest moment ce a cauzat alunecarea de teren.

UPDATE ORA 13.55 Arafat: O echipă de experţi va ajunge cu elicopterul la Slănic; vor evalua situaţia şi vor face recomandări

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua situaţia creată în urma surpării de teren.
Grupul de ingineri se va deplasa la faţa locului pe cale aeriană.

"Sunt convocaţi (experţii tehnici, n.r.). IGSU îi preia şi îi duce la un elicopter, care e în aşteptare. Este posibil să fi decolat deja, ca să ajungă rapid acolo şi să poată să ia o decizie pe lumina zilei. Nu vrem să ajungem noaptea. Vrem să vadă situaţia şi de sus, iar apoi să vedem ce recomandări ne dau", a spus Arafat, pentru Antena 3.

El a menţionat că în acest moment la faţa locului se află conducerea ISU Prahova şi prefectul judeţului. De asemenea, urmează să ajungă acolo o echipă operativă mixtă DSU-IGSU.

UPDATE ORA 12.12 Stradă surpată la Slănic/ Prahova: 20 de persoane, evacuate preventiv

 Autorităţile au dispus, joi, evacuarea preventivă a 20 de persoane după prăbuşirea unei străzi din oraşul Slănic pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri.

"În prezent, ca măsură preventivă s-a dispus evacuarea a 20 de persoane aflate în blocurile din proximitatea zonei afectate! Ulterior, în funcţie de evoluţia situaţiei de urgenţă şi analiza comisiei de specialitate, vor fi dispuse şi alte măsuri necesare. Misiunea este în dinamică", au informat reprezentanţii Prefecturii Prahova.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din Ministerul Afacerilor Interne, la faţa locului vor fi trimişi specialişti din DSU şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), urmând ca această echipă să fie completată în cel mai scurt timp cu specialişti în domeniul construcţiilor şi minieri.

 "Având în vedere situaţia de urgenţă produsă în localitatea Slănic din judeţul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafaţă de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, şef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la faţa locului a unei echipe formată din personal DSU şi IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialişti în domeniul construcţiilor şi minieri. Totodată, a fost dispusă şi măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiştii în domeniu. Misiunea este în dinamică", se menţionează în informarea transmisă de DSU.

Potrivit Poliţiei Prahova, zona afectată este închisă circulaţiei, fiind impuse restricţii.

Astfel, strada în cauză a fost închisă, fiind necesară ocolirea acesteia. Traficul rutier este deviat pe str. Vasile Alecsndri- Str. Slănicului- I.L. Caragiale

ORA 12.04Prahova: Stradă surpată în Slănic, adâncimea fiind de doi metri; se ia în calcul evacuarea localnicilor

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, joi dimineaţă, pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri, astfel că autorităţile iau în calcul evacuarea localnicilor din zonă.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, la faţa locului vor fi trimişi specialişti din DSU şi IGSU, urmând ca această echipă să fie completată în cel mai scurt timp cu specialişti în domeniul construcţiilor şi minieri.

"Având în vedere situaţia de urgenţă produsă în localitatea Slănic din judeţul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ doi metri pe o suprafaţă de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, şef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la faţa locului a unei echipe formată din personal DSU şi IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialişti în domeniul construcţiilor şi minieri. Totodată, a fost dispusă şi măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiştii în domeniu. Misiunea este în dinamică", arată DSU.

Potrivit Poliţiei Prahova, zona afectată este închisă circulaţiei fiind impuse restricţii.

Astfel, strada în cauză a fost închisă, fiind necesară ocolirea acesteia. Traficul rutier este deviat pe str. Vasile Alecsandri-Str. Slănicului-I.L. Caragiale.

Reprezentanţii Prefecturii Prahova spun că este posibil să fie dispusă evacuarea localnicilor din zonă.

ORA 11.20 Prahova: Stradă surpată în oraşul Slănic; s-a întrunit CJSU

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, joi dimineaţa, la faţa locului aflându-se reprezentanţii autorităţilor pentru evaluarea situaţiei.

Surse locale au precizat, pentru Agerpres, că o parte din strada 23 August s-a prăbuşit, fiind convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Emil Drăgănescu, care a mers la Slănic.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării