main logo
899

O refugiată din Ucraina vrea să reprezinte Suedia la Eurovision 2023

O tânără ucraineană de 17 ani se numără printre concurenţii care doresc să reprezinte Suedia la ediţia de anul viitor a concursului Eurovision, care va avea loc în oraşul britanic Liverpool, a anunţat postul de televiziune suedez SVT, marţi, prezentând lista primilor 14 artişti înscrişi în selecţia naţională.

O refugiată din Ucraina vrea să reprezinte Suedia la Eurovision 2023

A doua jumătate a acestei liste urmează să fie anunţată miercuri. „Am venit în Suedia în urmă cu opt luni alături de mama mea din cauza războiului din ţara mea”, a declarat Maria Sur într-un mesaj video. Ea a mai spus că doar cu câteva zile înaintea invaziei ruse din luna februarie a participat la concursul „Vocea Ucrainei” şi s-a declarat recunoscătoare că acum va putea să participe şi la concursul suedez „Melodifestivalen”. „Cântecul meu vă va spune povestea mea”, a declarat artista. Concurenta ucraineană va concura cu o piesă care se intitulează „Never Give Up”, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Prin cei şase câştigători ai săi, Suedia este una dintre cele mai de succes ţări din istoria concursului Eurovision. Trupa ABBA se numără printre aceşti câştigători, după ce s-a impus la ediţia din 1974 cu piesa „Waterloo”, iar victoria sa este considerată un moment de referinţă din istoria competiţiei muzicale. Alegerea concurentului sau concurentei care va reprezenta Suedia la Eurovision 2023 va dura mai multe săptămâni. Patru runde preliminare vor avea loc în mai multe oraşe suedeze în luna februarie, semifinalele se vor desfăşura la Ornskoldsvik în luna martie, iar finala selecţiei naţionale va avea loc la Stockholm.

Maria Sur va cânta în a doua rundă preliminară, care se va desfăşura în Linkoping, pe 11 februarie. Kalush Orchestra, o trupă din Ucraina, a câştigat ediţia din acest an a concursului Eurovision, organizată în oraşul italian Torino. Concursul Eurovision 2023 va fi organizat în oraşul Liverpool din nordul Angliei în numele ţării câştigătoare din acest an, Ucraina.

Conform unei tradiţii vechi de decenii, câştigătorul concursului găzduieşte ediţia din anul următor, însă EBU a decis ca evenimentul din 2023 să fie organizat în Regatul Unit din motive care ţin de siguranţa şi securitatea participanţilor, în contextul războiului din Ucraina.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării