main logo
992

O pumă, predată poliției după ce și-a atacat stăpânul: Avea 36 de kg

O pumă crescută într-un apartament din New York, timp de aproape un an, a fost predată poliției și dusă la grădina zoologică din Bronx, după ce a început să arate semne de agresivitate către proprietar.

O pumă, predată poliției după ce și-a atacat stăpânul: Avea 36 de kg

Puma, numită Sasha, ce cântarea 36 de kg, a fost crescută într-un apartament din Bronx în ultimele 11 luni, după ce a fost cumpărată din afara statului, încă de când era un pui, transmite Știri.md cu referire la digi-animalworld.tv.

Autoritățile au aflat despre animalul de companie deținut ilegal chiar de la stăpânul acestuia, după ce persoana a contactat sanctuarul, plângandu-se că animalul începuse să arate semne de agresivitate.

Oficialii nu au numit-o pe persoana în cauză, care în prezent este pusă sub anchetă, riscând să fie acuzată pentru deținerea ilegală a unui animal sălbatic.

Salvarea animalului a fost un efort comun între Humane Society din Statele Unite, Departamentul de Conservare a Mediului din New York și Grădina Zoologică din Bronx.

Sasha și-a început călătoria către sanctuarul Turpentine Creek, din Arkansas, luni după-amiază, după ce a trecut un examen medical inițial la Grădina Zoologică din Bronx.

„Nu am văzut niciodată o pumă în sălbăticie, dar le-am văzut în lese, zdrobite în cuști și plângând după mamele lor atunci când crescătorii le separau”, a declarat într-un comunicat Kelly Donithan, directorul de intervenție în caz de dezastre animale pentru Humane Society.

„Am văzut, de asemenea, suferința proprietarilor, ca în acest caz, după ce le-a fost vândut nu doar un animal sălbatic, ci un vis fals că l-ar putea transforma într-un „ animal de companie ”bun.”

Nu este pentru prima oara când este raportat un caz de deținere ilegală a unui animal sălbatic. În 2003, un tigru de 181 de kilograme, pe nume Ming, a fost scos dintr-un apartament din Harlem.

În New York City este ilegal să „vinzi sau să oferi altei persoane, să deții, să adăpostezi sau să păstrezi animale sălbatice”, cu excepția unităților certificate, cum ar fi grădinile zoologice sau circurile, în conformitate cu articolul 161 din Codul sănătății: animale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării