main logo
693

O pălărie purtată de Napoleon Bonaparte va fi scoasă la licitație

Una dintre celebrele pălării bicorn ale lui Napoleon Bonaparte, cel mai probabil purtată în timpul campaniilor sale de succes împotriva celei de-a Patra Coaliții în anii 1806 și 1807, va fi scoasă la licitație.

O pălărie purtată de Napoleon Bonaparte va fi scoasă la licitație

Pălăria ar putea fi vândută pentru cel puțin 600.000 de euro, relatează The Guardian, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Compania Sotheby's a anunțat, joi, că va comemora bicentenarul morții împăratului francez cu această licitație - „un împărat al cărui destin extraordinar continuă să fascineze pe toate continentele, la 200 de ani de la moartea sa”.

Obiectul cel mai de preț scos la licitație va fi pălăria bicorn, despre care se crede, că a fost purtată de Napoleon în timpul campaniei sale din 1806-1807 și în timpul semnării tratatului de la Tilsit, una dintre marile reușite ale lui Napoleon înainte de campania dezastruoasă din Rusia, din 1812.

Pălăria a fost cumpărată în 1814 de un aristocrat britanic pasionat de personalitatea lui Napoleon și dusă apoi la reședința sa din Scoția, de unde a fost moștenită generație după generație.

Doar 19 astfel de pălării au fost identificate ca aparținând lui Napoleon la un moment dat, iar multe dintre ele se află în colecțiile unor muzee. 

La acest moment, valoarea pălăriei este estimată la o sumă între 400.000 și 600.000 de euro.

La un preț similar se va vinde și o replică a măștii mortuare a lui Napoleon.

Napoleon a murit în exil, la vârstă de 51 de ani, pe insula Sfânta Elena, în mai 1821.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării