main logo
694

O pădure din România, scoasă la vânzare pe un site din China

O pădure din Vrancea a fost scoasă la vânzare pe un site de anunțuri din China.

O pădure din România, scoasă la vânzare pe un site din China

Prețul cerut pe 142 de hectare este unul exorbitant, cred localnicii, pentru că pădurea nu mai este la fel de deasă ca înainte să înceapă defrișările, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

Totuși, anunțul nu pare a fi o glumă și a fost postat pe unul din cele mai cunoscute site-uri de comerț din lume. Vânzătorul este o firmă din Cluj-Napoca, care cere pentru suprafața împădurită suma de 366.234 de dolari. 

Proprietarul pădurii din localitatea Ploscuţeni, judeţul Vrancea, vrea să vândă o suprafaţă de 142 de hectare pe care se găsesc diferiţi arbori, cei mai mulţi fiind goruni, tei, nuci, frasini şi stejari, arată Mediafax. 

Vânzătorul susţine că aproximativ 90% din suprafaţă este împădurită şi că pădurea are 80 de ani. Pentru proprietatea scoasă la vânzare pe cel mai mare portal de tranzacţii online din lume, Alibaba, care funcţionează în China. 

Potrivit localnicilor, preţul solicitat pentru pădurea din Vrancea este mare, în condiţiile în care pădurea nu are 80 de ani, aşa cum scrie în anunţ, şi este defrişată, din cauza hoţilor de lemn. 

Aceleaşi surse spun că în zonă hectarul de pădure se vinde cu cel mult 20.000 de lei. Conform datelor deţinute de autorităţile locale, pădurea este vândută de o societate comercială cu sediul în Cluj-Napoca, reprezentată de un avocat francez. 

Anul trecut, în luna noiembrie, societatea a informat primăria din localitatea vrânceană că vrea să vândă pădurea. Deoarece nu a fost primit nici un răspuns, anunţul a fost retras, iar ulterior a apărut pe portalul chinezesc de comerţ electronic. 

Pădurea a fost cumpărată de societatea clujeană în anul 2007, de la doi cetăţeni români, descendenţi ai boierului Frâncu. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării