main logo
683

O nouă prăbușire a indicelui de încredere al lui Vladimir Putin

Indicele încrederii în președintele rus Vladimir Putin a scăzut în Rusia la 33,4%, arata datele sondajului realizat pe 13 ianuarie de către Institutului de sondare a opiniei publice VTsIOM.

O nouă prăbușire a indicelui de încredere al lui Vladimir Putin

În decembrie 2018, 36,5% dintre ruși aveau încredere în Putin. Astfel, indicele ratingului de încredere al președintelui rus a atins un nivel minim din 2006 încoace, transmite Știri.md cu referire la paginaderusia.ro.

VTsIOM a cerut respondenților să răspundă la o întrebare deschisă privind încrederea în politicieni în „rezolvarea problemelor de stat importante”. Intervievații puteau alege orice nume de politician și doar 33,4% și-au exprimat încrederea în Putin. Locurile doi și trei ale „ratingului de încredere” sunt ocupate de Serghei Șoigu (13,7%) și Serghei Lavrov (9,3%) – ratingurile lor scăzând cu 2,3 pp, respectiv 2,4 pp.

„Dacă luăm cifrele din martie din ultimii 15 ani, cea mai mică cifră – 45% a fost în martie 2005,  maxima – de 65% – a fost atinsă în martie 2015”, a declarat Valeri Fiodorov, directorul VTsIOM, pentru RIA Novosti.

Astfel, din 2015, în președintele rus au încredere de două ori mai puțini cetățeni ruși.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării