main logo
451

O navă de război franceză a capturat 7,4 tone de haşiş, în Oceanul Indian

O fregată franceză din cadrul Task Force 150, însărcinată cu combaterea traficanţilor în Oceanul Indian, a capturat 7,4 tone de haşiş în două zile în largul coastelor Omanului, a anunţat marţi Marina militară franceză, potrivit AFP.

O navă de război franceză a capturat 7,4 tone de haşiş în Oceanul Indian

Fregata de supraveghere 'Floréal' a interceptat succesiv, începând de sâmbătă seara până luni, două ambarcaţiuni fără pavilion la 150 de kilometri sud-est de oraşul Salalah din Oman, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Percheziţiile efectuate pe cele două nave au permis descoperirea a două transporturi de 3,9 tone, respectiv 3,5 tone de haşiş, potrivit purtătorului de cuvânt al Marinei militare franceze, Bertrand Dumoulin. Echipajul fregatei a procedat la distrugerea drogurilor capturate.

Task Force 150 este unul dintre cei trei piloni ai unei coaliţii de 30 de ţări angajate în lupta contra traficului suspectat de finanţare a terorismului, în particular în vederea achiziţionării de arme. Task Force 151 este specializat pe combaterea pirateriei în zona Golfului Aden, iar Task Force 152 pe securitatea în Golful Persic.

De la începutul acestui an, Task Force 150 a capturat 40 de tone de droguri în Oceanul Indian, dintre care 37 de tone de haşiş şi 3 tone de heroină.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării