main logo
836

O mamă a găsit clipuri pe YouTube care învață copiii despre sinucidere

O mamă din Florida a găsit pe YouTube și YouTube Kids videoclipuri care îi învață pe copii despre sinucidere.

O mamă a găsit clipuri pe YouTube care învață copiii despre sinucidere

Potrivit CNN, femeia se numește Free Hess și spune că prima dată când a văzut un astfel de video a fost anul trecut în iulie, când o altă mamă i-a spus că ea și fiul ei se uitau împreună la desene animate pe YouTube Kids, transmite Știri.md cu referire protv.ro.

La un moment dat, într-una din secvențe a apărut un bărbat cu ochelari de soare, care le-a spus copiilor cum să-și taie venele.

Hess, care este pediatru, a făcut apel la mai multe grupuri civice să reclame acel video, astfel încât să fie eliminat de pe internet. Hess spune că a durat o săptămână până când YouTube Kids a luat măsuri.

Cu toate acestea, în februarie 2019, femeia spune că a văzut din nou acel clip, însă de această dată pe Youtube. Încă o dată, videoul a fost reclamat de ea și de alți părinți, după care a durat câteva zile până când a fost șters.

”Mă simt frustrată și furioasă. Sunt pediatru și văd cum tot mai mulți copii vin cu răni pe care și le-au provocat singuri și cu tentative de suicid. Nu am nicio îndoială asupra faptului că rețelele de socializare au un rol în asta.”, spune ea pentru CNN.

Iar acest clip nu a fost singurul descoperit. Hess spune că, după ce a început să exploreze conținutul YouTube Kids a găsit lucruri care pur și simplu au șocat-o. Acolo a vazut clipuri care nu numai că încurajau sinuciderea, dar și abuzurile sexuale, traficul de ființe umane și violența. Un astfel de videoclip, inspirat de popularul joc Minecraft, înfățișa un atac armat într-o școală.

În replică la aceste acuzații, Youtube a precizat într-un comunicat că lucrează la selectarea clipurilor de pe Youtube Kids, să fie cât mai adecvate pentru copii, și că ia în considerare toate reacțiile publicului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării