main logo
11147

O jurnalistă și interpretă din Moldova a murit răpusă de cancer

O veste tristă a venit în această dimineață din Statele Unite ale Americii. Fatima Djalo, o moldoveancă cu origini africane, care s-a făcut remarcată prin activitatea sa în Republica Moldova, s-a stins din viață, în urma unei lupte cu cancerul.

O jurnalistă și interpretă din Moldova a murit răpusă de cancer

După numeroase proiecte pe care le-a avut în republică, Fatima și-a petrecut ultimii ani în SUA, unde s-a căsătorit și și-a continuat activitatea.

În memoria Fatimei, prezentăm mai jos câteva activități prin care s-a făcut remarcată, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Fatima Djalo și-a făcut studiile în cadrul Universității de Stat din Moldova, în perioada 2007-2010, obținând licența în științe politice. 

În anul 2009, tânăra înființeaza un ONG, numit FATIMA ONG, care urma să se ocupe de crearea programelor educative și culturale pentru copiii care trăiesc în Republica Moldova, originari din Africa.

Tot în 2009 a participat la show-ul „Fabrica de Staruri”, ediția I, devenind una dintre finaliști.

Ulterior a devenit prezentatoare TV a unei emisiuni matinale de la Prime TV, unde a activat până în anul 2010. Astfel, Fatima devine prima femeie de culoare din televiziunea din Republica Moldova.

Dina Zaiaț, fostă producătoare la Prime, a scris un mesaj pe Facebook despre Fatima Djalo.

În anul 2011 se angajează la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în calitate de asistentă în cabinetul ministrului, activând în această poziție până la finele anului 2012.

După care activează timp de 7 luni la Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), în calitate de asistentă de program.

În 2013 pleacă în SUA, unde se căsătorește.

În SUA își continuă studiile la Harward, unde face un masterat în relații internaționale. Tot în 2013 începe o emisiune proprie, realizând interviuri.

În decembrie 2017 se angajează în calitate de producătoare la DCTV.

În vara lui 2018, Fatima Djalo s-a angajat la Smith Center for Healing and the Arts din Washington, în calitate de Coordonatoare a programului de sprijin pentru persoanele bolnave de cancer.

Lupta Fatimei Djalo cu cancerul a durat zece ani, timp în care tânăra nu s-a oprit din a inspira și a face lucruri frumoase pentru oamenii din jurul său, indiferent unde se afla.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării