main logo
883

O jurnalistă a fost ucisă cu focuri de armă în Mexic

O jurnalistă a fost ucisă cu focuri de armă, luni, în statul Veracruz din estul Mexicului, au anunţat autorităţile locale, informează marţi AFP.

O jurnalistă a fost ucisă cu focuri de armă în Mexic

Acestea au anunţat iniţial că jurnalista Maria Elena Ferral a fost grav rănită într-o tentativă de asasinat şi spitalizată, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

"În pofida tuturor eforturilor depuse de echipa medicală pentru a-i salva viaţa, am aflat cu mare regret că în urmă cu câteva minute jurnalista Maria Elena Ferral a decedat", a notat pe Twitter guvernatorul statului, Cuitlahuac Garcia, citat de Agerpres.

Anunţul atacului a fost făcut de forţele de securitate locale. 

"Condamnăm acest atac laş împotriva jurnalistei Maria Elena Ferral, corespondentă a Diario de Xalapa, la Papantla", a subliniat un responsabil într-un comunicat.

Jurnalista, reporteriţă pentru acest cotidian, tocmai se pregătea să urce în maşina sa în centrul Papantla atunci când doi indivizi pe motocicletă au deschis focul asupra ei şi apoi au fugit, potrivit unei surse din poliţie.

Potrivit Diario de Xalapa, agresorii "au tras de opt ori asupra ei şi trei gloanţe au nimerit-o în torace".

Maria Elena Ferral a denunţat de nenumărate ori ameninţările cu moartea şi atacuri din partea unor personalităţi politice locale în regiune.

Mexicul este una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru jurnalişti. Peste 100 de jurnalişti au fost asasinaţi în această ţară din anul 2000 şi până în prezent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării