main logo
336

O întâlnire de gradul trei a avut loc între China și SUA

Şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, s-a întâlnit vineri, la Singapore, cu ministrul chinez al apărării, Wei Fenghe, pentru a încerca să amelioreze relaţiile între armatele cele două ţări, într-un context de tensiune în Marea Chinei de Sud.

O întâlnire de gradul trei a avut loc între China și SUAFoto: realitatea.net

Întâlnirea, care a durat circa 20 de minute şi a avut loc în marja summitului de apărare regional Shangri-La Dialogue, a fost "constructivă şi pozitivă", a declarat un purtător de cuvânt al ministrului american interimar al apărării, lt. col. Joe Buccino, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Cei doi miniştri au discutat despre mijloacele de a aprofunda relaţiile militare între cele două ţări pentru a "reduce riscurile de neînţelegeri şi de erori de judecată", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ei au discutat, de asemenea, despre cum "să coopereze mai bine pentru a respecta sancţiunile ONU impuse Coreei de Nord pentru a o face să renunţe la programul său de înarmare nucleară", a adăugat el.

SUA, care reproşează Beijingului militarizarea Mării Chinei de Sud, efectuează cu regularitate operaţiuni aşa-zise de "libertate de navigaţie" în Pacific, survolând spaţiul aerian internaţional sau deplasând nave de război în apropierea arhipelagurilor disputate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării