1006
0
O insulă superbă din Grecia oferă celor care se mută 500 de euro pe lună şi pământ
1006
0

Antikythira, cunoscută şi sub denumirea de Tsirigo sau Cecerigo, în antichitate numită Aegila, este o mică insulă de doar 24 de kilometri pătraţi situată între Kithira şi Creta, la 45 de minute de zbor cu avionul de Atena.

Foto: zf.ro

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial s-a aflat sub ocupaţia Italiei şi a Germaniei. În 1935 naziştii au forţat fiecare locuitor să plece pentru a avea control absolut asupra mării împotriva forţelor aliate, transmite Știri.md cu referire la zf.ro

Mai târziu, în timpul Războiului Civil şi până în 1964 insula a devenit un refugiu pentru exilaţi. Alipită provinciei Kythera începând cu secolul 20, a fost repopulată, populaţia numărând pe atunci 334 de locuitori. Astăzi reprezintă o imagine deprimantă deoarece mulţi locuitori au abandonat-o.

Pentru a readuce la viaţă mica insulă grecească, cei 24 de locuitori ai acesteia fac tot ce le stă în putinţă. În utlimii ani s-au făcut eforturi uriaşe pentru a se găsi monumentele arheologice de pe insula. Cetăţenii promovează, de asemenea, ornitologia, Antikythira găzduind în jur de 250 de specii de păsări.

Citește și
article image
Moldovenii nu au încredere în plățile cu cardul bancar
1
87
article image
BNS: Industria din R. Moldova a înregistrat o creștere în...
0
119
article image
500 de beneficiari ai mecanismului 2% îşi vor primi banii...
0
121
article image
Incendii puternice pe insula Zakynthos: Sute de oameni,...
0
134