28 aug, 2019 22:37
739
0
O insulă plutitoare de 60 km pătrați se îndreaptă către Australia
28 aug, 2019 22:37
739
0

O insulă plutitoare de aproape 60 de kilometri pătrați se îndreaptă spre Australia.

Aceasta este formată din piatră ponce și ar fi apărut în urma erupției unui vulcan submarin, potrivit sciencealert.com, care citează NASA, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

 Insula are aproximativ 60 de kilometri pătrați. Savanții NASA sunt de părere că insula ar putea fi benefică pentru refacerea Marii Bariere de Corali de lângă Australia, care în ultimii ani a fost distrusă din cauza schimbărilor climatice. 

Oamenii de știință susțin că organismele marine, în special crabii, ar putea locui în găurile şi cavităţile de pe această insulă din piatră poroasă şi ar putea reface ecosistemul oceanului. 

Esta ca o adevărată plută masivă, care se întinde pe suprafața a peste 20.000 de terenuri de fotbal, fiind compusă din rocă vulcanică, suficient de ușoară pentru a pluti pe suprafața apei. 

A apărut abia acum câteva săptămâni, după o suspectă erupție vulcanică subacvatică lângă Tonga.

Imaginile din satelit au dezvăluit pentru prima dată formarea uriașă pe suprafața apei, pe 9 august, corespunzând cu rapoartele navigatorilor de la acea vreme. 

Dar cele mai spectaculoase imagini au fost surprinse de echipajul catamaranul de aventură australian ROAM, care s-a trezit prins în mijlocul suprafeței imense de roci plutitoare, „care a acoperit complet oceanul”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter