main logo
2759

O insulă din Grecia, cu 24 de oameni, caută locuitori. Cât le plătește

Antikythira, o insulă grecească însorită și scăldată de ape azurii, situată între Creta și Kythira, vine cu o ofertă care a generat atenție.

O insulă din Grecia, cu 24 de oameni, caută locuitori. Cât le plăteșteFoto: iStock

Mai multe imagini găsiți în galeria foto din acest articol! Mitropolitul de Kythera și Monemvasia împreună cu consiliul local al insulei Antikythera speră să aducă viața înapoi pe frumoasa insulă grecească, care acum găzduiește doar 24 de oameni față de 800 cât erau cândva.

Planul lor este de a oferi 500 de euro lunar, plus teren și mâncare celor care aleg să se mute pe insula Antikythira. Mitropolitul și autoritățile locale spun că ar prefera familii tinere cu câte 3 copii, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Pe lângă terenul oferit gratis și mâncare, consiliul local promite și joburi viitorilor localnici - ca pescari, fermieri, constructori sau brutari. Speră ca astfel populația să crească de la 24 la 300 de locuitori.

Insula se află la 45 de minute de zbor de Atena iar localnicii au promis că-i vor găzdui gratis pe cei care vor să viziteze zona.

Potrivit Greek Reporter, de când a fost prezentată oferta acum câteva săptămâni doar 15 familii s-au arătat dornice să se mute. Între timp, anunțul autorităților locale a ajuns și în presa din Europa.

Insula are electricitate, internet, telefonie, singura avertizare fiind legată de vremea imprevizibilă pe timp de furtună.

Antikythera este renumită pentru o mașină antică, de bronz, descoperită aici de scafandri în 1900. Cunoscută de arheologi drept “Mașina Antikythera”, aceasta este de fapt un calculator antic folosit pentru a prezice pozițiile astronomice, precum și eclipsele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării