10 mai, 2019 16:29
335
0
O înregistrare video cu un băieţel care dansează având o proteză a obținut peste 40.000 de aprecieri
10 mai, 2019 16:29
335
0

O înregistrare video cu un băieţel care dansează fericit având o proteză de picior în timp ce persoanele care îl privesc bat din palme şi râd a devenit foarte populară printre utilizatorii de reţele de socializare din Afganistan, relatează vineri DPA.

Înregistrarea video cu Ahmad Rahman, un băieţel în vârstă de cinci ani din provincia estică Logar, care a primit o proteză de picior într-un centru ortopedic din Capitala Kabul, a totalizat vineri peste 40.000 de aprecieri şi a fost distribuită de peste 12.000 de utilizatori pe Twitter, transmite Știri.md cu referire la Dcnews.ro.  

Roya Musawi, purtătoare de cuvânt al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) din Afganistan, a încărcat înregistrarea video luni.

Ea a explicat că băieţelul a rămas fără picior din cauza unei mine, în localitatea sa natală. Un utilizator de Twitter pe nume Kashif Abbasi a scris: ''Nimic nu se compară cu această fericire şi această suferinţă''.

''Ce băieţel drăguţ, vesel şi curajos!'', a scris Hameed Khatak, un alt utilizator al reţelei care a adăugat că ''practica minelor trebuie stopată imediat''. Potrivit CICR, o cifră record de 22.000 de membre artificiale şi alte dispozitive ortopedice au fost oferite anul trecut pacienţilor afgani în centrele de reabilitare ale agenţiei de pe teritoriul ţării.

''Cifra record a afganilor care caută asistenţă pentru reabilitare reflectă nivelurile uriaşe ale necesităţii'', a declarat Alberto Cairo, directorului programului de reabilitare fizică din Afganistan ale CICR. 

CICR şi-a suspendat mare parte din activităţi în Afganistan după retragerea de către talibani, la 11 aprilie, a garanţiei de securitate pentru Crucea Roşie în Afganistan. 

Conform unui raport anual al Misiunii de Asistenţă a Naţiunilor Unite din Afganistan (UNAMA), copiii reprezintă 28% dintre victimele civile în conflicte armate în 2018. Agenţia a înregistrat 3.062 de victime copii (927 decedaţi şi 2.135 răniţi).

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter