main logo
597

O înregistrare video cu un băieţel care dansează având o proteză a obținut peste 40.000 de aprecieri

O înregistrare video cu un băieţel care dansează fericit având o proteză de picior în timp ce persoanele care îl privesc bat din palme şi râd a devenit foarte populară printre utilizatorii de reţele de socializare din Afganistan, relatează vineri DPA.

Un băiețel de 5 ani, dansează având o proteză pe picior

Înregistrarea video cu Ahmad Rahman, un băieţel în vârstă de cinci ani din provincia estică Logar, care a primit o proteză de picior într-un centru ortopedic din Capitala Kabul, a totalizat vineri peste 40.000 de aprecieri şi a fost distribuită de peste 12.000 de utilizatori pe Twitter, transmite Știri.md cu referire la Dcnews.ro.  

Roya Musawi, purtătoare de cuvânt al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) din Afganistan, a încărcat înregistrarea video luni.

Ea a explicat că băieţelul a rămas fără picior din cauza unei mine, în localitatea sa natală. Un utilizator de Twitter pe nume Kashif Abbasi a scris: ''Nimic nu se compară cu această fericire şi această suferinţă''.

''Ce băieţel drăguţ, vesel şi curajos!'', a scris Hameed Khatak, un alt utilizator al reţelei care a adăugat că ''practica minelor trebuie stopată imediat''. Potrivit CICR, o cifră record de 22.000 de membre artificiale şi alte dispozitive ortopedice au fost oferite anul trecut pacienţilor afgani în centrele de reabilitare ale agenţiei de pe teritoriul ţării.

''Cifra record a afganilor care caută asistenţă pentru reabilitare reflectă nivelurile uriaşe ale necesităţii'', a declarat Alberto Cairo, directorului programului de reabilitare fizică din Afganistan ale CICR. 

CICR şi-a suspendat mare parte din activităţi în Afganistan după retragerea de către talibani, la 11 aprilie, a garanţiei de securitate pentru Crucea Roşie în Afganistan. 

Conform unui raport anual al Misiunii de Asistenţă a Naţiunilor Unite din Afganistan (UNAMA), copiii reprezintă 28% dintre victimele civile în conflicte armate în 2018. Agenţia a înregistrat 3.062 de victime copii (927 decedaţi şi 2.135 răniţi).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării