23 iul, 2019 18:01
432
0
O firmă din Rusia: Cel mai mare atac cibernetic de până acum
23 iul, 2019 18:01
432
0

SyTech, o firmă care colaborează cu Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia, a fost vizată de un atac cibernetic masiv, afirmă surse citate de ZDNet, informează site-ul Techspot.com şi revista Forbes.

Foto: mediafax.ro

Atacul cibernetic a avut loc pe 13 iulie, fiind comis de un grup de hackeri numit 0v1ru$. Din serverul firmei SyTech au fost sustrase 7,5TB de date, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Atacul cibernetic a compromis proiecte de colaborare ale firmei SyTech cu Serviciul Federal de Securitate (FSB). 

Printre proiectele compromise figurează, conform unor surse, Nautilus-S, un soft care ar permite identificarea utilizatorilor aplicaţiei anonime de mesagerie online Tor. Proiectul Nautilus-S are obiectivul identificării disidenţilor politici.

Printre proiectele afectate de atacul cibernetic se numără şi Reward, care are rolul accesării reţelelor P2P, Mentor, care monitorizează comunicaţiile din serverele companiilor ruse, Hope, un soft de monitorizare a Internetului în Rusia, şi Tax-3, o reţea intranet.

Conform BBC Rusia, este vorba de "cea mai mare sustragere de date din istoria activităţilor online ale serviciilor secrete ruse".

Compania cibernetică SyTech şi-a suspendat activitatea şi a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter