main logo
809

O fetiță din Bolivia s-a născut cu inima în afara cutiei toracice

Fetița a fost stabilizată, primeşte îngrijiri de specialitate, iar o echipă de medici studiază posibilităţile de a fi operată.

O fetiță din Bolivia s-a născut cu inima în afara cutiei toracice

Micuța, care cântărea la naștere 2500 de grame, primește asistenţă specializată la spitalul Sucre, relatează EFE, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro

Potrivit agenţiei de ştiri ABI, fetiţa a fost transportată la spital de urgenţă de tatăl său din localitatea San Juan, la distanţă de aproximativ 200 de km de Sucre.

Mama copilei, în vârstă de 31 de ani, a rămas la San Lucas pentru a se recupera după naştere.

Această malformaţie a inimii, foarte rară, care face ca inima să se dezvolte în afara cutiei toracice, denumită ectopie cardiacă, vizează doar între cinci şi opt naşteri dintr-un milion şi este dificil de operat.

Un caz similar s-a înregistrat în Bolivia în noiembrie anul trecut şi a suscitat o amplă preocupare în ţară.

Inclusiv preşedintele ţării, Evo Morales, a cerut Ministerului Sănătăţii să ofere ajutorul necesar copilului şi familiei.

Ministerul Sănătăţii a activat atunci un sistem de urgenţă şi a transferat nou-născutul pentru a fi îngrijit la un spital de specialitate. Copilul a fost transportat cu un avion al forţelor armate, având la bord o echipă de asistenţă medicală şi un incubator.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării