main logo
788

O fetiță de 9 ani și-a salvat părinții de la moarte: Mama era leșinată

O fetiţă de doar 9 ani este considerată eroină, după ce şi-a salvat familia datorită reacţiei rapide. Copila a scanat faţa tatălui pentru a debloca telefonul mobil şi a sunat la urgenţe în momentul în care ambii părinţi au leşinat după ce au inhalat monoxid de carbon.

O fetiță de 9 ani și-a salvat părinții de la moarte: Mama era leșinatăFoto: observatornews.ro

O ambulanţă a ajuns la timp, iar părinţii şi sora mai mică au fost salvaţi, transmite Știri.md cu referire la observatornews.ro.

Pusă faţă în faţă cu o asemenea situaţie dramatică, fetiţa de nouă ani şi-a păstrat calmul. Când şi-a văzut şi tatăl prăbuşit la pământ, i-a luat telefonul şi a încercat să sune la urgenţe.

Jayline: L-am auzit pe tata ţipând, iar mama era leşinată. Am scanat faţa tatălui meu pentru a deschide telefonul. Le-am zis că mama nu mai respiră şi mi-au spus să le dau adresa şi să caut ajutor între timp printre vecini.

Jayline a ieşit din casă împreună cu sora ei mai mică cu doi ani şi a căutat ajutoare printre vecini.

În scurt timp au ajuns şi pompierii şi paramedicii la faţa locului, iar cele două fetiţe, părinţii şi unul dintre vecini au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat fum toxic.

Marcelina Brandão, mama fetiţei: Am crezut că este doar o durere de cap, apoi în doar 2-3 minute am ajuns să nu mai simt nimic. Nu pot descrie în cuvinte cât de mândră sunt de ea. Nu m-aş fi aflat azi aici dacă nu era ea.

Părinţii au povestit că nu au mai avut alimentare cu energie electrică de trei zile, aşa că au împrumutat un generator. L-au amplasat însă în interiorul locuinţei, ceea ce a produs o concentraţie letală de monoxid de carbon. 

Pompierii recomandă amplasarea generatoarelor la cel puţin 6 metri în afara casei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării