337
0
O fetiță de 9 ani a donat 3 euro pentru reconstruirea Notre-Dame
337
0

Nu doar cei bogați și puternici donează bani pentru reconstruirea Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator de la începutul acestei luni.

O mică parte din cei aproape 850 milioane de euro donați până acum provin de la oameni modești care doresc să pună umărul la refacerea clădirii simbolice, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

O fetiță de 9 ani din Marea Britanie este unul dintre cei care a donat o sumă modestă. Ea a trimis 3,38 euro către Fondation du Patrimoine, una dintre cele patru organizații însărcinate de guvernul francez cu colectarea de donații pentru reconstrucție. 

 „Dragi oameni din Franța și Paris. Numele meu este Caitlyn și am 9 ani, locuiesc în Anglia”, a scris Caitlyn Handley într-o scrisoare adresată Fundației. 

„Am auzit despre incendiul de la Notre-Dame la radio și am vrut să ajute, știu că nu este prea mult, dar cred că fgiecare ban contează … Sperăm că nu va dura prea mult reconstrucția … Mulțumesc, Caitlyn”. 

Simon Handley, tatăl lui Caitlyn, a declarat pentru CNN că fiica sa a fost „foarte supărată” când a aflat de incendiul de la catedrală. 

„A simțit că trebuie să facă ceva în această situație. A spus că nu poate da sute sau mii de euro, dar donează cât poate”, a mai spus el. 

Laurence Lévy, purtătoarea de cuvânt a Fondation du Patrimoine, a declarat pentru CNN că organizația primește mii de cecuri în fiecare zi și că a mobilizat toată echipa precum și mulți voluntari pentru a gestiona fondurile primite. 

Ea a mai spus că atunci când va trece criza, donatorii vor primi răspunsuri de mulțumire. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter