main logo
602

O fetiță de 8 ani, pilot de mașini de curse, a murit într-un accident

O fetiță de 8 ani, pilot de mașini de curse, a murit într-un accident produs în vestul Australiei în timpul unei curse de drag. Vehiculul pe care îl conducea fata s-a lovit de un parapet de beton și pilotul nu a avut nicio șansă, scrie BBC News.

O fetiţă de opt ani a murit în timp ce pilota o mașina de curseO fetiță de 8 ani, pilot de mașini de curse, a murit într-un accident.

Anita Board era singură pe pistă și efectua o tură de probă când mașina în care se afla s-a izbit de o barieră de beton la Perth Motorplex, a spus Poliția.

Paramedicii i-au oferit primul ajutor și au transportat-o la spital, dar o zi mai târziu a murit, scrie libertatea.ro.

Fata încerca să obțină licența pentru a participa la curse de juniori, a declarat Australia National Drag Racing Association (ANDRA). Ea tocmai împlinise opt ani, vârsta minimă legală pentru a participa la cursele de juniori, și se afla la volanul unui dragster de 210cc.

„Anita era în proces de a primi permisul când s-a produs acest accident tragic. Concurenții juniori trebuie să respecte regulile de siguranță stricte și reglementări privind echipamentele de siguranță, iar mașinile lor trebuie să îndeplinească cerințele de siguranță specifice. Regulile ANDRA pentru competiția junior sunt evaluate comparativ cu organizațiile similare la nivel internațional”, a transmis ANDRA.

Ca urmare a accidentului, cursele de juniori de la Perth Motorplex, singura arena de curse din vestul Australiei, au fost suspendate.

Ministrului Sportului din Australia, Mick Murray, a declarat: „Suspendarea acestei categorii de activități în domeniul motorsportului permite efectuarea unei investigații complete asupra naturii accidentului. Guvernul statului va aștepta până când detaliile accidentului vor fi clare în urma investigației, înainte de a lua orice altă măsură”.

Murray a declarat că nu știa că vârsta minimă a copiilor care pot participa la curse este atât de mică. „Am fost foarte surprins … dar mi s-a spus că totul este foarte bine controlat și ce s-a întâmplat cu Anita Board a fost doar un accident nefericit”, a spus el.

Tatăl fetiței, Ian Board, a trimis un mesaj online spunând că „inima mea este spartă într-un milion de bucăți. Vom avea nevoie de … dragostea și sprijin în zille, săptămânile, lunile următoare”, a scris el pe forumul comunității locale.

Membrii comunității de drag racing au postat on-line un tribut folosind hashtag #HelmetsOutForAnita.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării