main logo
636

O femeie transgender, împușcată pe o stradă dintr-un orășel american

O femeie transgender a fost împușcată mortal în Texas, a anunțat poliția locală. Trupul Muhlaysiei Booker, în vârstă de 23 de ani, a fost găsit, sâmbătă, pe o stradă din Dallas.

O femeie transgender, împușcată pe o stradă dintr-un orășel american

Muhlaysia Booker a fost agresată în trafic, în luna aprilie, iar imaginile au fost răspândite pe rețelele sociale. În momentul respectiv, poliția din Dallas a refuzat să comenteze dacă tânăra a primit amenințări cu moartea, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Tânăra a fost implicată într-un accident rutier, iar persoana a cărei mașină a lovit-o a amenințat-o cu arma și a reținut-o împotriva voinței sale pentru a plăti daunele. 

Atrași de agitație, mai mulți martori s-au apropiat de cei doi protagoniști, iar bărbatul pe nume Edward Thomas, care a amenințat-o pe Muhlaysia, a anunțat că va oferi 200 de dolari oricărei persoane care o va lovi.

Edward Thomas a fost acuzat de agresiune, însă a negat acuzațiile potrivit cărora ar fi folosit un limbaj homofob în timpul atacului. O a doua persoană a fost arestată pentru că a lovit-o pe tânără în față, dar nu a fost acuzată.

În ciuda incidentului, poliția nu a putut dovedi că tragedia survenită sâmbătă ar avea vreo legătură cu situația din luna aprilie.

Potrivit Human Rights Watch, cel puțin 26 de persoane transgender au fost ucise anul trecut în SUA, dintre care majoritatea erau afro-americane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării