main logo
1474

O femeie din raionul Drochia și-a transformat curtea într-o lume de poveste

O femeie de 68 de ani din satul Baroncea, raionul Drochia, știe cum să reutilizeze sticlele din plastic.

O femeie din Drochia și-a transformat curtea într-o lume de povesteColaj: știri.md

Le folosește ca materie primă pentru decor. Din sticle și-a decorat grădina, iar din capace și-a creat un mozaic pe perete de toată frumusețea, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md.

Acum cinci ani, Tamara Rusu a decis să-și decoreze curtea cu plastic. În doar doi ani a adunat cinci saci cu capace și mii de sticle. Majoritatea le-a adus de la gunoiștile din satele vecine.

"De la gunoiște, îmi luam mâncare în geantă, mă duceam dimineața la ora 08.00 și veneam seara la 19.00. Îmi luam căruciorul, mâncare și mergeam la gunoiște, 3 km la Chetrosu, 2 km la Gribova, 20 de km la Sofia", a spus Tamara Rusu.

Munca a fost migăloasă, însă în doar trei luni, peretele casei sale a devenit de nerecunoscut.

"Am strâns capace timp de doi ani de zile, le-am bătut în perete timp de două luni și le-am vopsit într-o lună. Zic că am mâini de aur, nepoțeii cei mici vin de la magazin cu capace. Îmi aduc chiar și de la Chișinău. M-au ajutat copiii din sat. Au auzit că strâng capace și îmi aduceau, iar eu le plăteam", a povestit femeia.

Mai apoi, Tamara Rusu a găsit o alternativă și pentru sticle.

Din sticlele albe nu știam ce să fac, le-am vopsit albastre și am făcut lac, din cauciucuri am făcut lebede, am făcut frumos.

Acum , curtea femeii a devenit locul perfect pentru ședințe foto.

"Vin absolvenții să se fotografieze, vin miri și mirese. Se poate să ne fotografiem? Poftim".

Tamara Rusu spune că mai are mult de lucru. Vrea să-și umple curtea cu copaci de palmier.

"Din sticlele acestea vreau să fac palmier, asta va fi tulpina. Sticla merge la un lucru, capacele la altul, iar fundul sticlei la altceva. Totul este de folos, nu trebuie de aruncat nimic la gunoi", a adăugat Tamara Rusu.

Creativitate femeii este apreciată de vecinii săi, care spun că datorită Tamarei Rusu, mahalaua lor este plină de culoare.

"Ea în nenumărate rânduri ne-a uimit cu compozițiile ei, frumoase și neobișnuite. Ea a făcut un teren pentru nepoții săi. Și-a decorat casa foarte frumos, prima dată era făcut din capace, ea le-a colectat special colorate și le-a aranjat conform tehnicii de creare a covoarelor. Ultimii 6-7 ani, casa este foarte colorată, este o pată de culoare pe toată strada noastră".

Tamara Rusu urmează să decoreze cu plastic și curtea grădiniței din satul Baroncea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării