main logo
1071

O femeie care a murit la spital a rămas fără organe după repatriere

Corpul unei femei din Marea Britanie, care a murit în Mexic, a rămas fără ochi, creier și inimă după ce a fost repatriat.

O femeie care a murit la spital a rămas fără organe după repatriere

Potrivit The Sun, autoritățile suspectează că trupul Amandei Gill a fost ținta traficanților de organe, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

„A ajuns acasă golită. Au furat tot ce avea înăuntru. Iar dacă asta i s-a întâmplat Amandei, cine știe câți alți oameni au mai pățit asta? Noi credem că organele ei au fost furate și vândute”, a spus mama Amandei.

Reprezentanții spitalului Cos din Mexic, unde a murit Amanda, au insistat asupra faptului că habar nu au ce s-a întâmplat cu corpul femeii după ce a decedat. 

Ei susțin că trupul acesteia a ajuns la o secție de poliție într-un sac sigilat, cu toate organele intacte.

Amanda a murit la vârsta de 41 de ani în timp ce călătorea în America Latină, în spital, din cauza unor complicații apărute în urma unui diabet.

În Mexic, peste 21.000 de pacienți se află pe liste de așteptare în vederea unor transplanturi de organe, în condițiile în care, în această țară, oamenii sunt foarte reticenți în privința donării de organe, din cauza convingerilor religioase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării