main logo
541

O femeie a rămas însărcinată de două ori, la 10 zile distanță

După ce s-a zbătut să conceapă un copil din cauza diagnosticului de sindrom ovarian polichistic, o femeie din Australia care a făcut un tratament hormonal a avut parte de o surpriză: a rămas însărcinată de două ori, la 10 zile distanță.

O femeie a rămas însărcinată de două ori, la 10 zile distanță

Kate Hill suferea de sindromul ovarian polichistic, problemă care îi împiedica organismul să elibereze ovulele la mijlocul ciclului menstrual, așa că a apelat la un tratament hormonal pentru a-și crește șansele de a rămâne însărcinată, potrivit dailymail.co.uk, scrie libertatea.ro.

Tratamentul hormonal a avut efect și femeia a rămas însărcinată. Dar ce a urmat, intră în istoria medicală, pentru că 10 zile mai târziu, Kate a aflat că este din nou însărcinată.

Fenomenul este extrem de rar și poartă numele de superfetație. În toată lumea există doar 10 cazuri înregistrate ale unor femei care au rămas însărcinate deși erau deja însărcinate.

Kate a născut două fete, Charlotte și Olivia. Deși erau programate să vină pe lume la 10 zile distanță, fetele au fost născute în aceeași zi, prin cezariană. Ele sunt gemene non-identice, cu greutăți și dimensiuni diferite și chiar cu grupe de sânge diferite.

„Nu am realizat ce special a fost ce s-a întâmplat până nu le-am născut. Cazul meu este cu atât mai rar cu cât eu și soțul meu am întreținut relații sexuale doar o dată", a declarat Kate pentru Today Tonight.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării