main logo
3035

O femeie a murit în sărăcie, deşi avea un tezaur de 1 milion de euro

Grundbock Augusta-Caterina trăia de la o pensie la alta, având datorii la întreținere și doar 32 de roni în portofel. Ea a murit în 2014, la 75 de ani, într-un apartament din București, acolo unde autoritățile au descoperit obiecte de artă foarte rare, în valoare de 1.489.450 de euro.

O femeie a murit în sărăcie, deşi avea un tezaur de 1 milion de euro

În apartament au fost descoperite 32 de tablouri, evaluate la 1.288.800 de euro, multe realizate de mari pictori români: Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Iosif Iser, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrașcu, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Tezaurul mai cuprinde obiecte de artă decorativă cotate la 200.650 de euro, spre exemplu covoare orientale în valoare de 32.800 de euro. 

Adevărata valoare a tezaurului s-a aflat abia după cinci ani de la decesul femeii, când au fost expertizate obiectele de artă din locuință.

Potrivit unor persoane documentate, Grundbock Augusta-Caterina a moștenit tablourile, după Revoluție, de la tatăl ei, care provenea dintr-o familie bogată, cu origini austriece. 

Pentru că femeia nu avea moștenitori, Primăria București a preluat apartamentul, iar exponatele au fost date în administrarea Muzeului Municipiului București.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării