main logo
578

O femeie a murit după ce a mâncat la un restaurant în Valencia

O femeie a murit, iar alți 28 de clienți ai unui prestigios restaurant de o stea Michelin din Spania s-au simțit rău, după ce au luat cina în localul din Valencia.

O femeie a murit după ce a mâncat la un restaurant în Valencia

Femeia decedată mersese la restaurantul RiFF din Valencia împreună cu soțul ei și cu fiul în vârstă de 12 ani, care au suferit și ei din cauza unei posibile toxiinfecții alimentare, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Restaurantul a fost închis deocamdată, în timp ce oficialii investighează sursa contaminării alimentelor. 

Autoritățile au contactat 75 de persoane care au mâncat în acest local între 13 și 16 februarie și au descoperit că cel puțin 29 dintre aceștia au suferit de simptomele unei toxiinfecții alimentare.

Femeia în vârstă de 46 de ani care a murit a mers la restaurant sâmbătă seara și s-a stins din viață duminică dimineața.

Un purtător de cuvânt al ministerului sănătății a declarat că nu au fost descoperite nereguli la o primă inspecție a restaurantului, dar că inspectorii au prelevat probe din mâncăruri și le-au trimis spre analiză Institutului Național de Toxicologie.

Unele informații sugerează că de vină pentru moartea femeii de 46 de ani ar fi o specie de ciuperci. Însă oficialii spun că așteaptă rezultatele analizelor, înainte de a trage o concluzie.

Bernd Knoller, patronul restaurantului RiFF și bucătarul-șef, a declarat că va coopera cu autoritățile pentru a stabili cauzele incidentului: „Indiferent de motivul care a dus la această situație, vreau să transmit regretele mele profunde pentru ce s-a întâmplat și sper ca totul să se clarifice cât mai repede. Am decis ca restaurantul să rămână închis până când sunt stabilite cauzele”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării