main logo
386

O faţă de masă banală, vândută la licitaţie cu peste 600 de euro

La licitaţia de sâmbătă s-au vândut două obiecte despre care se spune că i-au aparţinut lui Hitler: o vază de porţelan şi o faţă de masă.

O faţă de masă banală, vândută la licitație cu peste 600 de euro

Cinci tablouri atribuite lui Adolf Hitler nu au fost achiziţionate de niciun cumpărător, sâmbătă, la o licitaţie controversată care a avut loc la Nurnberg. 

Picturile ar putea fi totuşi „vândute la o dată ulterioară”, au precizat organizatorii licitaţiei, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Aceştia nu au dat explicaţii cu privire la eşecul licitaţiei, însă probabil potenţialii cumpărători au fost descurajaţi de preţurile de start ridicate, de 19.000 până la 45.000 de euro, precum şi de suspiciunile legate de autenticitatea tablourilor.

Miercuri, în catalogul licitaţiei se aflau încă 26 de tablouri, însă acelea au fost confiscate joi de autorităţi, alături de alte 37 de piese, din cauza îndoielilor legate de autenticitate. Toate obiectele aveau semnăturile “A. H.” sau “A. Hitler”.

La licitaţia de sâmbătă s-au vândut totuşi două obiecte despre care se spune că i-au aparţinut lui Hitler: o vază de porţelan şi o faţă de masă.

Ambele au fost achiziţionate la preţul de start: vaza cu 5.500 de euro şi faţa de masă cu 630 de euro. 

În schimb, un scaun, care avea preţul de start de 6.500 de euro, nu a fost cumpărat de nimeni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării