main logo
2283

O dronă lansată de Rusia a pătruns în spațiul aerian al Belarusului

Pentru prima dată, Belarusul ar fi folosit aviaţia pentru a doborî o dronă kamikaze lansată de ruşi care ar fi ajuns în spaţiul aerian al Belarusului, scrie Ukrainskaia Pravda, care citează proiectul de monitorizare Belaruski Gaiun.

O dronă lansată de Rusia a pătruns în spațiul aerian al BelarusuluiImagine simbol

Potrivit analiştilor, în noaptea de 29 august, în timpul unui alt atac rusesc asupra Ucrainei, una dintre dronele Shahed a zburat pe teritoriul Belarusului în districtul Ielsk, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Conform datelor de monitorizare, după ce drona a intrat în spaţiul aerian al Belarusului, un avion de vânătoare al forţelor aeriene belaruse a urmărit-o timp de aproximativ 20 de minute, iar în jurul orei 03:55, s-au auzit cel puţin două explozii în districtul Ielsk din regiunea Gomel şi a fost observată o lumină puternică pe cer.

„Astfel, acesta este probabil primul caz înregistrat când un avion de vânătoare al Forţelor Aeriene din Belarus a încercat să distrugă o ţintă militară reală pe cer - o dronă kamikaze rusească Shahed”, scrie Belaruski Gaiun.

În noaptea de miercuri spre joi, Rusia a efectuat un nou atac aerian masiv împotriva Ucrainei. Apărarea aeriană a Ucrainei a distrus 60 de drone kamikaze şi două rachete ghidate din cele 79 de ţinte aeriene folosite de Rusia împotriva Ucrainei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării