main logo
1350

O copilă de 13 ani a rămas gravidă cu vărul ei, cu zece ani mai mare

Viața obișnuită a unei fetițe care se bucura de copilărie pe ulițele unui sat dobrogean s-a schimbat complet când destinul i-a scos în cale un individ perfid care a profitat de inocența ei.

O copilă de 13 ani a rămas gravidă cu vărul ei, cu zece ani mai mareO copilă de 13 ani a rămas gravidă cu vărul ei, cu zece ani mai mare

Cu aproape zece ani mai mare, vărul Larisei i-a sucit atât de tare mințile bietei eleve, încât aceasta nu i-a putut rezista falselor dovezi de afecțiune. Trista și tulburătoarea poveste a fetiței care a rămas gravidă la numai 13 ani s-a încheiat după câteva luni de teroare și amenințări – timp în care copila a fost abuzată de vărul ei -, cu o sarcină nedorită pe care medicii i-au întrerupt-o în ultima clipă, scrie libertatea.ro.

Larisa – un copil naiv prins firesc în universul firav al inocenței -, nici nu a realizat când visele-i și mai apoi trupul necopt i-au fost pângărite de un individ care s-a jucat cu destinul ei. Apropierea dintre puștoaică și tânărul mai mare decât ea cu aproape un deceniu nu a fost privită cu ochi răi de nimeni dintre vecini și, mai ales, de cineva din cele două familii. Cu atât mai mult cu cât Bogdan îi este văr primar, de același sânge! Despărțiți de doar câteva case așezate pe aceeași uliță, Larisa și Bogdan s-au văzut atât de des cât și-a dorit tânărul care, rapid, și-a pus în practică planurile diabolice și a sedus-o pe biata copilă, care nici nu realizat ce i se întâmplă.

Micile dovezi de afecțiune, de așa-zisă iubire oferite cu șiretenie de vărul ei, i-au amorțit complet simțurile fetiței care nu a avut puterea să spună nimănui că, pentru ea, vremea păpușilor a rămas în amintirea unei copilării furate. Pradă poftelor sexuale diabolice, interzise, ale rudei sale, Larisa și-a înecat amarul în lacrimi ascunse lumii și nu s-a putut împotrivi nici o clipă abuzurilor sexuale la care avea să fie supusă timp de câteva luni. Caruselul vorbelor dulci împletite – atunci  când vărul ei Bogdan simțea că relația incestuoasă ar putea ieși la iveală -, cu amenințări suficient de convingătoare pentru o fetiță de 13 ani, au ținut-o prizonieră pe elevă pe drumul întunecat al ororilor.

Pentru ca suferința fetiței de 13 ani să îmbrace forme apocaliptice, în pântecul crud al elevei a prins viață un copilaș, rod al abuzurilor la care vărul ei a supus-o chiar în satul natal al Larisei, între pereții celor două case așezate pe aceeași ulicioară…Atunci, negura s-a risipit și fata – măcinată de sentimente contradictorii pe care psihologii aveau să încerce să le dea un înțeles pentru a le găsi alinarea -, a avut curajul să-și strige durerea. A urmat un avort făcut în ultima clipă…

”La început, a fost înțelegător cu mine…Îl refuzam și părea că îmi respectă dorința. Apoi, m-a amenințat că mă va părăsi, că va spune totul părinților mei, că va afla întreaga familie de noi…Până la urmă, am acceptat de dragul lui…Așa am gândit eu atunci (n.r. la vârsta de 13 ani). Când am rămas însărcinată, m-a părăsit, nu i-a mai păsat nici de  mine, nici de copilul nostru pentru care oricum nu eram pregătită. M-a abandonat…”, a povestit Larisa specialiștilor de la Asociația ”Telefonul Copilului”.

La distanță de doi ani, Larisa s-a revăzut cu cel care i-a furat copilăria. O întâlnire înspăimântătoare în care fata a retrăit acele bucăți de viață cât se poate de reale, nefardate…Și-a amintit acele amenințări, a revăzut scenele de amor interzis în care vărul ei i-a pângărit trupul și sufletul…Cu toate acestea, Larisa încearcă să înțeleagă și acum ceva din ceea ce ea numește sentimente de iubire pentru cel care a abuzat-o sexual.

”Eu locuiesc la țară, iar în urmă cu două săptămâni ne-am întâlnit întâmplător. Iar m-a agresat fizic…Poate suna ciudat și greșit, însa eu încă am sentimente pentru acest băiat și nu știu cum să procedez”, spune eleva încercând, cu ajutorul psihologilor, să găsească răspunsuri.

Cazul copilei este acum în atenția autorităților care-l cercetează pe vărul ei, Bogdan, pentru relații sexuale cu un minor. Rănile trecutului au fost lăsate pe mâna psihologilor care sunt convinși că au de-a face cu o victimă a sindromului Stockholm (Larisa simpatizează, sub impulsul unui un mecanism defensiv, cu cel care a abuzat-o sexual de teamă să nu fi supusă  unor acte de violență).

”În cazul acestui tip de abuz, victima nu este forțată să facă ceva ce nu-și dorește, ci este convinsă, e manipulată de agresor care de cele mai multe ori se află într-o relație de putere cu aceasta. Fie că e vorba despre vârstă, experiență  de viață sau statut social. Manipularea constă în oferirea unor mici dovezi de afecțiune prin care victima este convinsă că agresorul are sentimente față de ea.

Atunci când vorbim despre familie, fie că e vorba de membrii familiei extinse sau ai familiei nucleare, situația devine și mai complicată. Apar sentimentele contradictorii. Pe de o parte afecțiunea firească față de o rudă, pe de altă parte parte, resentimentele care se dezvoltă în timp după ce victima realizează ceea ce se întâmplă. Acest fenomen poartă numele de sindrom Stockholm și constă în cultivarea unor sentimente de afecțiune față de agresor”, ne-a explicat Andreea Dumitrache, psiholog în cadrul Asociației ”Telefonul Copilului”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării