main logo
625

O companie românească donează 1 milion de euro pentru Notre-Dame

Compania de tehnologie UiPath, un startup românesc cu sediul în Statele Unite, donează 1 milion de euro pentru catedrala Notre-Dame, grav avariată de un incendiu, luni seara.

O companie românească donează 1 milion de euro pentru Notre-Dame

Fondatorul companiei, Daniel Dines, a anunțat în cadrul unui eveniment, la Paris, că UiPath va dona 1 mil. de euro pentru reconstrucția catedralei, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

„UiPath datorează mult Franței și culturii franceze. Este timpul ca noi să dăm ceva înapoi Franței. Din partea UiPath, voi dona 1 milion de euro pentru reconstrucția catedralei Notre Dame”, a spus Dines, potrivit unei postări pe pagina de Twitter a companiei.

Compania de tehnologie UiPath a fost fondată în 2005, la București, de antreprenorii români Daniel Dines și Marius Tirca.

În 2017, compania cu aproape 600 de angajați și-a mutat birourile la New York, iar în prezent are peste 700 de clienți și birouri în Londra, Singapore și Tokyo. În 2019, valoarea companiei ar putea ajunge la 7 mld. dolari.

Compania este specializată în dezvoltarea de tehnologie pentru preluarea muncilor repetitive de la birou, ușurând sarcinile angajaților.

Tragedia de la Notre Dame a mobilizat chiar din seara incendiului marile companii din Franța și nu numai, care au anunțat donații generoase. Companiile care dețin marile branduri de modă LVMH (Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy, Dom Pérignon, Hennessy) și Kering (Gucci, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga) au donat împreună 300 milioane euro, compania petrolieră Total – 100 mil. euro, Credit Agricole – 1 mil. euro, L’Oreal – 200 mil. euro, Societe Generale – 10 mil. euro.

În săptămâna cea grea a patimilor pentru credincioşii catolici, după o lungă perioadă de mişcări sociale şi nelinişti, Franța întreagă a văzut pe viu cum focul este gata să distrugă ce nu au reuşit două războaie mondiale. Luni seara, unul dintre marile ei simboluri, Catedrala ″Notre Dame″ din Paris, a ars ca un rug.

Tot acoperişul acestei bijuterii gotice, supranumită şi ″Inima Parisului″, este de acum cenuşă, iar turla care se înălța mândră deasupra catedralei s-a prăbuşit.

Pe parcursul a 9 ore, ce au părut ani, omenirea a resimţit ca o imensă arsură aceste pierderi. Notre Dame este până la urmă un bun universal. Din primele informaţii, incendiul a izbucnit în timpul unor lucrări de renovare.

Incendiul a izbucnit după 7 şi jumătate seara, ora României, când focul a cuprins mansarda catedralei gotice, dar s-a extins fulgerător. Sute de oameni au asistat, paralizaţi de spaimă şi cu ochii în lacrimi, la scena dureroasă în care turla înaltă de 93 de metri, făcută din 500 de tone de lemn şi 250 de tone de plumb, s-a prăbuşit.

Vâlvătăile au înghițit întregul acoperiş. Cea mai veche parte a sarpantei era de secol 13, iar cea mai recentă - de peste 200 de ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării