264
1
O companie aeriană a cerut mamelor care alăptează să se acopere
264
1

Compania aeriană olandeză KLM a fost criticată pentru că a solicitat mamelor care alăptează să se acopere pentru a nu ofensa alţi pasageri, informează Press Association.

Foto: gettyimages.com

După ce o utilizatoare de Twitter, Heather Yemm, a chestionat KLM despre politica sa privind alăptarea, compania a răspuns că deşi practica este "permisă", mamele ar putea fi rugate să se acopere "dacă alţi pasageri ar fi ofensaţi de acest lucru", transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

"În calitatea de companie aeriană internaţională, transportăm pasageri din medii diferite. Nu toţi pasagerii se simt confortabil să vadă femei alăptând în vecinătatea lor şi, uneori, aceşti pasageri se plâng la personalul de zbor".

Pe Twitter, utilizatorii au criticat rapid abordarea companiei aeriene.

"Sunt vegetarian şi susţinător al drepturilor animalelor. Cred că gândul / vederea altor oameni care-şi îndeasă carnea unui animal mort în gură este incredibil de ofensivă. 

Îmi confirmaţi, vă rog, că veţi cere pasagerilor să-şi acopere capul şi mâncarea în timp ce mănâncă?", a scris unul dintre aceştia, în timp ce alţii au declarat că nu vor mai zbura din nou cu KLM sau vor ignora în mod deliberat această politică.

Disputa vine după o postare pe Facebook a unei mame care a povestit că i s-a spus să se acopere în timp ce alăpta pe un zbor KLM de la San Francisco la Amsterdam.

Shelby Angel din Sacramento, California, susţine că i-a fost spus de către un membru al personalului de zbor: "Dacă doriţi să continuaţi să alăptaţi, va trebui să vă acoperiţi".

"I-am spus că nu, că fiicei mele nu-i place să fie acoperită. Asta ar fi supărat-o aproape la fel de mult ca să nu o alăptez. Apoi m-a avertizat că, dacă se va plânge cineva, va fi treaba mea să mă descurc".

În replică, KLM a precizat că a înţeles dezamăgirea pasagerei şi că va transmite mesajul său colegilor.

În urma disputei şi alte companii au simţit nevoia să îi precizeze politicile cu privire la alăptare.

Dacă EasyJet a indicat că "susţinem mamele care alăptează şi puteţi să vă hrăniţi copilul la bord oricând", British Airways a explicat că nu are o politică oficială cu privire la acest subiect.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter