main logo
1035

O capră a fost aleasă primar într-un oraș cu 2.500 de locuitori

O capră a fost aleasă primar de către locuitorii orașului Fair Haven, din statul american Vermont. Animalul are și un nume predestinat pentru această funcție, fiind botezată Lincoln de stăpânii săi.

O capră a fost aleasă primar într-un oraș cu 2.500 de locuitori

Lincoln este o capră din rasa anglo-nubiană, în vârstă de trei ani, cu urechi albe şi lungi, și a fost aleasă primar onorific al orașului, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Ea a avut 15 contracandidați pentru această funcție printre care un șoricel și mai mulți câini și pisici. Localitatea a cărei primar este capra Lincoln are circa 2.500 de rezidenţi și nu are un primar oficial, ci un ”administrator” care se ocupă de gospodărirea aşezării. 

Lincoln a fost aleasă primar cu 13 voturi, iar stăpânul său este profesorul de matematică de la şcoala primară din localitate. 

În cadrul mandatului său, noul ”edil” va reprezenta localitatea la numeroaselor evenimente organizate în Fair Haven: 

”Parada de Ziua Eroilor, festivalul merelor sau acţiunile care au loc în fiecare vineri pe perioada verii”, a enumerat administratorul orașului pentru agențiile de presă. 

Fiecare candidat înscris în cursă a donat câte cinci dolari pentru aceast privilegiu, iar banii adunați vor fi folosiți pentru construirea unui loc de joacă în oraș.  

”Prezenţa la urne a fost slabă (doar 53 de voturi exprimate), dar a fost pentru prima dată. Ne aşteptăm ca la anul, prezenţa să fie mai mare”, a mai spus administratorul localităţii, potrivit AFP. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării