main logo
1466

O călugăriță și-a înscenat propria moarte ca să trăiască în desfrâu

O călugăriță și-a înscenat propria moarte. Comunitatea creștină a fost de-a dreptul oripilată când a aflat ce făcea femeia în tot acest timp.

O călugăriță și-a înscenat propria moarte ca să trăiască în desfrâu

Documente din epoca medievală au scos la iveală faptul că în 1318, Joan of Leeds s-a „dat” moartă ca să poată să se dedice unei vieți a plăcerilor carnale, transmite Știri.md cu referire la Antena3.ro.

Într-o scrisoare, scrisă în latină de arhiepiscopul William Melton, acesta condamnă comportamentul călugăriței și îi cere să se întoarcă în casa Domnului.

„În afara unei minți răutăcioase de a simula o boală fizică, a pretins că a murit și cu ajutorul numeroșilor săi complici, a creat un manechin asemănător ei pentru a-i duce în eroare pe credincioșii devotați și nu a avut nicio rușine să își procure un loc de veci într-un loc sacru. După ce a întors spatele decenței și religiei, a fost sedusă de indecență, s-a implicat în mod irevocabil și și-a pervertit calea vieții în mod arogant a plăcerii carnale și departe de sărăcie și obediență. Și-a încălcat jurămintele”, scria arhiepiscopul.

Nimeni nu știe dacă ea s-a întors sau nu la credință, scrie Mirror.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării