118
0
O britanică a devenit cea mai vârstnică care a navigat în jurul lumii
118
0

Jeanne Socrates, în vârstă de 77 de ani, a intrat în cărţile de istorie după ce a navigat cu barca ei de 11,5 metri în jurul lumii, singură şi neasistată, în 320 de zile, potrivit The Guardian.

Socrates, din Lymington, Hampshire, şi-a început şi a încheiat călătoria în în Victoria, Canada, transmite Știri.md cu referire la news.ro.

Ea a fost însoţită de mai multe bărci în momentele finale ale călătoriei, în timp ce sute de oameni au încurajat-o din port. 

Clubul Royal Victoria Yacht a felicitat-o sâmbătă pe Socrates pentru că a încheiat circumnavigaţia neasistată şi pentru că a stabilit recordul de cea mai în vârstă persoană care a realizat acest lucru. 

În timpul călătoriei ei, pe barca Nereida, Socrates a avut probleme la navigarea de rezervă, în timp ce a pierdut panourile solare. 

Socrates era deja cea mai vârstnică femeie care a făcut călătoria, realizând-o în 2013. 

Clubul The Royal Victoria Yacht a spus că recordul anterior a fost deţinut de Minoru Saito, care avea 71 de ani când şi-a încheiat călătoria în 2005. 

Socrates a reuşit să depăşească o serie de neplăceri de-a lungul carierei ei. În 2017, a căzut din barcă, rupându-şi gâtul şi coastele, în timp ce se pregătea pentru o încercare de record.

Citește și
article image
Tragedie la Hâncești: Doi copii, orfani după ce mama lor...
0
6109
article image
Motivul pentru care o femeie mănâncă același lucru în...
0
364
article image
O femeie, lovită mortal de un microbuz de pe ruta...
0
1002
article image
Vânătoare de vrăjitoare în Cecenia: Ce a pățit o femeie
0
420