main logo
2876

O biserică veche, filmată cum e cuprinsă de flăcări în Ucraina

În regiunea Harkov din Ucraina, flăcări uriașe au cuprins biserica Sfântul Nicolae, filială a Catedralei Ortodoxe Ruse. Totul s-ar fi întâmplat ieri, 15 aprilie. Potrivit primelor informații, incendiu a fost provocat intenționat.

O biserică veche, filmată cum e cuprinsă de flăcări în Ucraina

Până la venirea celor două echipe de pompieri, zona cuprinsă de flăcări constituia circa 200 de m2. Însă, în scurt la fața locului au mai intervenit încă 6 echipe, transmite Știri.md cu referire la presa rusă

De asemenea, la gara "Osnova" a ajuns și un tren pentru intervenții la incendii, care asigură cu apă suficientă stingerea flăcărilor.

Potrivit informațiilor preliminare, în timpul izbucnirii incendiului, în biserică nu se afla nicio persoană. Flăcările puternice au distrus practic tot: cărți, icoane și alte obiecte bisericești. Chiar și lăcașul sfânt a fost distrus în totalitate.

Totodată, martorii oculari au surprins momentul când în urma incendiului, cupola bisericii s-a prăbușit.

Oamenii legii investighează în continuare cazul. De asemenea a fost inițiat un proces penal în conformitate cu alineatul 2 din art. 194 (distrugerea intenționată sau deteriorarea proprietății) din Codul penal al Ucrainei.

Conform articolului, persoana vinovată riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 3 la 10 ani. 

Menționăm că biserica aparținea Patriarhiei din Moscova. Aceasta a fost construită în 1890, dar în timpul celui de-al  Doilea Război Mondial, a fost distrusă. Ulterior, în 1975, lăcașul sfânt a fost restaurat, atunci fiind construit și altarul.

Amintim că în aceiași zi, 15 aprilie, un incendiu a izbucnit la celebra catedrală Notre-Dame din Paris.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării