main logo
622

O biserică va plăti datorii pentru 6.500 de oameni cu venituri mici

O biserică din Florida a anunțat că va achita datorii medicale în valoare de 7.2 milioane de dolari pentru aproape 6.500 de locuitori din stat cu venituri reduse, scrie The Hill, citând Orlando Sentinel.

O biserică va plăti datorii pentru 6.500 de oameni cu venituri mici

Potrivit publicației, enoriașii Bisericii Baptiste Stetson din DeLand au donat împreună o sumă care poate acoperi facturile medicale ale celor din comitatele Volusia, Lake, Putnam, Marion și Flagler, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.ro.

Dan Glenn, un pastor cu vechime din cadrul bisericii, a spus reporterilor că enoriașii au pornit această acțiune dorind să strângă 48.000 de dolari pentru a-i împărți între organizațiile non-profit One More Child și RIP Medical Debt. Însă suma strânsă a ajuns în final la 153.867.19 de dolari. Cu acești bani biserica va putea finanța trei orfelinate pe o perioadă de mai mulți ani și va acoperi datorii medicale în valoare de 7.2 milioane de dolari.

Potrivit declarațiilor lui Glenn, liderii bisericii au venit cu această idee după ce au aflat de o biserică din Kansas, care făcuse același lucru. O altă biserică din Michigan a anunțat la începutul lunii că a strâns peste 1.8 milioane de dolari pentru a achita datoriile medicale pe care le au 2.000 de familii. 

"Un lucru e să spunem <>. Altceva e să arătăm asta", a adăugat pastorul. 

Un studiu publicat la începutul acestui an în American Journal of Public Health arată că datoriile medicale sunt cauza principală a ruinei financiare în SUA, inclusiv pentru cei care au asigurare. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării