main logo
507

O biserică închinată Sfântului Ștefan cel Mare va fi construită în Franța

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale a sfinţit duminică piatra de temelie pentru un lăcaş de cult închinat Sfântului Ştefan cel Mare în localitatea Montreuil (Île de France).

O biserică închinată Sfântului Ștefan cel Mare, construită în FranțaFoto: Pixabay

„Construcția din piatră ce se va săvârși nu este altceva decât un veșmânt care să îmbrace Biserica Vie, care sunteți dumneavoastră, credincioșii, având credința moștenită de la Sfinții Apostoli, care au primit dreapta credință de la Însuși Mântuitorul Iisus Hristos”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif, transmite Știri.md cu referire la B1.ro.

Ba mai mult, alături de biserică, pe terenul de 1.056 metri pătrați achiziționat de parohie, va fi construit și un centru cultural misionar, a declarat Alexadru Ojică din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, pentru publicația citată.

La evenimentul din Duminica Sfinţilor Români au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, primarul localității Montreuil, dl. Patrice Bessac, precum și ai Ambasadelor României și Republicii Moldova la Paris. Părintele Valeriu Jornea îndrumă duhovnicește comunitatea românească din Montreuil.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării