327
0
O biserică din lemn va apărea în fața Catedralei Notre-Dame
327
0

O catedrală „efemeră”, realizată din lemn, va fi ridicată pe spaţiul deschis din faţa intrării în catedrala Notre-Dame din Paris, parţial distrusă de un incendiu devastator luni, pe toată durata lucrărilor de reconstrucţie, a anunţat joi Patrick Chauvet, rectorul catedralei Notre-Dame.

O biserică din lemn va apărea în fața Catedralei Notre-Dame

„Nu trebuie să spunem ‘catedrala este închisă timp de 5 ani şi s-a terminat”, a explicat Chauvet pentru postul de ştiri CNews. „Aşa că mi-am spus: în spaţiul din faţa catedralei (parvis) nu pot construi o catedrală efemeră?”. 

Primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, a încurajat proiectul şi a acceptat să închirieze o parte a acestui perimetru pentru construirea acestei biserici „din lemn”, a completat Chauvet, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Acest „loc de întîmpinare în care vor exista preoţi pentru a putea vorbi” va servi şi pentru primirea „curioşilor” şi a mulțimii de turişti – 12 milioane în 2017 – care vizitau Notre-Dame în fiecare an. 

Clădirea va rămîne în acest loc pînă la sfîrşitul lucrărilor – despre care preşedintele Emmanuel Macron a declarat că îşi doreşte să dureze maximum cinci ani. 

Victima unui incendiu, luni noaptea, Catedrala Notre-Dame, cea mai vizitată clădire din Europa, a fost distrusă parţial, turla sa în formă de săgeată şi o mare parte din acoperiş prăbuşindu-se. 

Ridicarea bisericii „efemere” va avea loc „repede”, de îndată ce se va putea avea acces la acest perimetru, încă închis, a completat rectorul. 

Ancheta favorizează pista accidentală, incendiul izbucnind pe un şantier de renovare, aflat sub acoperişul catedralei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter